2017. július 16. GYÓGYNÖVÉNYNAP A NAGYBEREKBEN

h, 07/17/2017 - 13:19 - Takács Judit

Cím

2017. július 16. GYÓGYNÖVÉNYNAP A NAGYBEREKBEN

Body: 

Gyógynövényekkel az egészségünkért „MAJORKÁN”

Minden vasárnap 8 és 15 óra között termelői és kézműves piac várja a Hunyady Udvarba látogatókat, mely 2017. július 16-án külön programmal egészült ki. Immár 3. alkalommal rendeztünk gyógynövénynapot Balatonfenyves-Imremajorban, Majorkán. 8:45-kor a Hunyady Udvarból induló gyógynövénytúrával kezdődött a program. Gyógyszerészünk, a sokoldalú, gyógynövények terén is jártas Hegedüs Józsefné Dr. (Enikő) avatta be a szép számú érdeklődőket a berek gyógynövényvilágába. Az interaktív túra és előadás alkalmával megismerhették a gyógynövényeket, felhasználásukat és azok hatásait. A közel 7 km-es túra a Fehérvízi őslápot is érintette, mely során lehetőségünk volt közelebbről megfigyelni a berek madárvilágát, a gémek, kócsagok, kárókatonák példányaival találkoztunk a menta, a fekete nadálytő, a fehér mályva és számos gyógynövény mellett. A túrán részt vett dr. Bukovinszky Julianna is – festő, író, gyógynövény szakértő, akinek gyógynövénytémájú könyveit az érdeklődők közösségi házunkban megtalálhatják és rövidesen láthatják festményeit előadótermünkben.

11:00 órától kézműves foglalkozás várta a gyermekeket a közösségi ház tornácán. Somogyi Istvánné - Zsuzsa csodás standjánál készíthettek szebbnél szebb díszeket és ismerkedhettek meg gyógynövényekkel az érdeklődők. A népszerű foglalkozáson díszítettek tündérformát gyógynövényekkel, vágtak-ragasztottak baglyokat, katicákat, illatpárnákat készítettek.

Örömünkre szolgált a gyógynövények iránti szép számú érdeklődés. Ezúton is köszönjük önkénteseinknek fáradságos munkájukat, külön köszönet Enikőnek és Zsuzsinak a tartalmas és színvonalas programért.

Képgaléria: