Konferencia a MAJORKA Közösségi Házban

k, 02/14/2017 - 15:42 - Takács Judit

Cím

Konferencia a MAJORKA Közösségi Házban

Body: 

Konferencia a MAJORKA Közösségi Házban

Tisztelt Címzettek! Kedves Partnereink, Barátaink, Látogatóink!

Balatonfenyves-Imremajorban működő alapítványunk tevékenysége immár tíz éves múltra tekint vissza.
Tevékenységei között fontos szerepet tölt be a település helytörténeti értékeinek folyamatos feltárása és az ehhez kapcsolódó események, kulturális rendezvények, kiállítások szervezése, a település életében fontos szerepet betöltő személyiségek munkásságának megismertetése és a széles közönség elé tárása.
Kevésbé ismert, hogy 1949-53 között a KÖMI, a Magyarországi büntetőtáborokat működtető vállalat 401-es munkatábora működött itt, a Nagyberekben a szovjet gulágok mintájára. (Kordokumentumait nagyrészt megsemmisítették.)
A nemzeti emlékezés azonban arra kötelez bennünket, hogy a törvénytelen szocializmus idején elkövetett, emberhez méltatlan körülményekről számot adjunk a tágabb közvélemény számára. Ezért szükséges és fontos, hogy terjesszük, - főleg a fiatalabb generációink számára, hogy ne feledjük, tudjuk és számon tartsuk, kik voltak, akik 1945-öt követően, hosszú évekig tönkretették az országot, sárba tiporták az emberi értékeket az élhető polgári Magyarország újrateremtéséig.
A GULÁG Emlékévhez kapcsolódóan, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából KONFERENCIÁT szervez alapítványunk.

2017. február 23-án, csütörtökön 11 órai kezdettel "Nem felejtünk, emlékezünk" konferenciára hívjuk sok szeretettel az érdeklődőket.
Csatoljuk meghívónkat, mely a részletes programot tartalmazza.

A konferencián való részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát 2017. február 21-ig kérjük jelezze elérhetőségeinken! (Előadótermünk befogadóképessége korlátozott.)

Várjuk sok szeretettel!

Tisztelettel:
Makó Beáta
kuratórium elnöke

Képgaléria: